Bel ons +32 (0)2 256 39 96

Milieubewust Ondernemen

Ecolabel

Elive Products heeft de natuur hoog in de vaandel staan. Dit is een reden dat wij als groothandel voor schoonmaakartikelen onze assortimenten aanpassen voor milieuvriendelijke producten met een milieu keurmerk  Ecolabel

 Koala Products hecht een grote waarde aan de natuur. Daarom wordt tijdens de productie proces van onze producten die uiteraard de Ecolabel  dragen, de natuur zo min mogelijk belast. De gebruikte natuurlijke hulpbronnen tijdens het productie proces zoals bomen worden direct nieuwe bomen geplant  om het milieu te compenseren. 

Een Ecolabel wordt in de regel verleend door een onafhankelijke instelling of een overheidsinstantie. De producent die een Ecolabel wenst te verkrijgen voor een naar zijn mening milieuvriendelijk product, kan een aanvraag richten aan deze instantie. Deze analyseert dan de milieu-impact van het product of de dienst "van wieg tot graf", dat wil zeggen gedurende de ganse levenscyclus van grondstof, productie, distributie, gebruik, tot en met de eventuele verwijdering.

FSC

Elive Products heeft de natuur hoog in de vaandel staan. Dit is een reden dat wij als groothandel voor schoonmaakartikelen ons assortiment aanpast voor milieuvriendelijke producten met een FSC-keurmerk.

Onze producten die de FSC-keurmerk dragen geven de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Als u kiest voor producten die de FSC-keurmerk dragen weet u zeker, dat bij het tot stand komen van die producten aandacht is besteed aan de natuur afkomstig uit beheerde bossen.

Forest Stewardship Council (FSC) is een non-profitorganisatie met een hoofdkwartier in Bonn in Duitsland. De organisatie werd in 1993 in Toronto opgericht op initiatief van milieuorganisaties uit 25 landen. Anno 2010 wordt FSC ondersteund door het internationaal bedrijfsleven, overheden, maatschappelijke- en milieuorganisaties als het Wereld Natuur FondsGreenpeace en ICCO.

Teruggewonnen. 

CO² Neutraal

Elive Products levert producten die gebruikt kunnen worden  als vervanging voor het desbetreffende product. Dat wil zeggen dat als u een bepaalde soort reinigingsmiddel consumeert wij deze vervangen maar dan groener en milieuvriendelijker met een co2 neutraal keurmerk.

Elive Products levert o.a. producten met de co2-neutraal kenmerk. Deze producten die de co2-neutraal keurmerk dragen komen tot stand waarbij het gehele productie proces van A tot Z co2 neutraal is. Tijdens de productie proces is de energie die nodig is voor de productie afkomstig uit teruggewonnen energie. De brandstoffen die worden gebruikt tijdens de productie proces komen uit natuurlijke hulpbronnen. Dit is uiteraard de reden voor een geheel co2 neutraal proces